FAQ

Zonder enige twijfel kan gezegd worden dat zonnepanelen dé investering zijn!

Wij zetten even op een rijtje voor u waarom dit zo is!

 

Je elektriciteitsfactuur daalt

Je elektriciteitsfactuur wordt drastisch verlaagd.

Je bent bovendien onafhankelijk van de steeds stijgende energieprijzen.

 

In 4 à 5 jaar terugverdiend

Je investering is in slechts 4 à 5 jaar terugverdiend!

 

Marktwaarde van je huis stijgt

Bij renovaties helpen zonnepanelen om je EPC-score aanzienlijk te verbeteren en bijgevolg de waarde van je huis te verhogen.

Bij nieuwbouwwoningen helpen zonnepanelen om je EPB-score aanzienlijk te verbeteren.

 

Prijs gedaald en kwaliteit gestegen

De prijs van zonnepanelen was nog nooit zo laag, bovendien is de kwaliteit alleen nog maar verbeterd. Zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Kan je nog een betere investering wensen?

 

Milieuvriendelijk alternatief

Door het gebruik van zonne-energie draag jij ook jouw steentje bij aan het milieu. Zonnepanelen produceren groene stroom EN ze zijn voor bijna 90% recycleerbaar!

 

Nog steeds niet overtuigd van het nut van zonnepanelen? Laat u dan overtuigen door onze specialist en vraag nu uw gratis afspraak aan! Contacteer ons op info@boonsolar.be.

Timing

  • Binnen 15 jaar moet elke woning in Vlaanderen een digitale meter hebben.
  • Vanaf heden zal er standaard een digitale meter geïnstalleerd worden: in nieuwe woningen, bij grondige renovaties, ingeval budgetmeter, bij nieuwe PV installaties of bij uitbreiding van bestaande PV installaties ≤ 10 kVA.

Gevolgen voor uw  rendement

Wie investeert of geïnvesteerd heeft in hernieuwbare energie, moet beloond worden en niet gestraft, vinden de VREG en de Vlaamse regering. Je rendement blijft dus zeker behouden!

Het reinigen van uw zonnepanelen zorgt voor een hoger rendement. Vuil kan in extreme gevallen voor een rendementsverlies van 15% zorgen! De bijkomende opbrengsten ten gevolge van het reinigen, overtreffen de kosten van een kuisbeurt.

Batterijen zorgen ervoor dat prosumenten hun eigen geproduceerde energie kunnen gebruiken op momenten dat er geen energieproductie is. Je slaat m.a.w. overtollige stroom op en gebruikt deze wanneer jou dat het beste uitkomt.

Op die manier kan je jouw zelfconsumptie verhogen tot 70%, wat betekent dat je nog slechts voor 30% van je energiefactuur afhankelijk bent van de steeds stijgende energieprijzen.

Zelfconsumptie is de hoeveelheid elektriciteit die je onmiddellijk zelf verbruikt op het moment dat jouw zonnepanelen elektriciteit opwekken.

Zelfconsumptie is uitermate belangrijk wanneer je over een digitale teller beschikt:

  • Op je zelfconsumptie zullen er geen kosten meer moeten betaald worden.
  • Op de elektriciteit die je opwekt en niet onmiddellijk verbruikt, zal je nettarieven (= distributie- en transportkosten) moeten betalen.

Met een digitale meter krijg je beter inzicht in jouw verbruik en productie en kan je het gebruik van jouw toestellen slimmer inplannen. Via aangepaste software kunnen toestellen geactiveerd worden precies op het moment dat er genoeg zelf opgewekte elektriciteit is.

  • Je kan je wasmachine, vaatwasmachine en droogkast beter overdag aanzetten als de zon schijnt in plaats van traditioneel gebruik te maken van het nachttarief.
  •  Als je een elektrische boiler of warmtepomp hebt, loont het de moeite om je installateur te contacteren. Deze kan de sturing van je boiler of warmtepomp bijstellen via een tijdschakelaar zodat je sanitair water overdag wordt verwarmd op het moment dat je zonnepanelen elektriciteit produceren.
  • Een grote impact op de zelfconsumptie wordt bereikt als er een thuisbatterij wordt geplaatst. Batterijen zorgen ervoor dat prosumenten hun eigen geproduceerde energie verbruiken. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je geen netkosten meer moet betalen.